Asiakaspalvelu 8-20. Puh. 0400 191 348 | 050 520 1827 | info@kuvausmatkat.fi

 

BRASILIAN PANTANAL, IGUASSUN PUTOUKSET & RIO de JANEIRO

Matkalla. Jätä ennakkovaraus elokuulle 2020. 
info@kuvausmatkat.fi

Brasilian Pantanal ja Iguassu
Aika: 25.8.-9.9.2018
Kesto: 16 pv 
Hinta: 5.540 eur
Ryhmäkoko: 10 + 1 
 
Valmismatkahintaan sisältyy turistiluokan reittilennot Helsingistä. 

Brasilian kiertomatkalla keskitymme suurvallan kolmeen kiehtovimpaan ja omaleimaisimpaan luontokohteeseen. Matka alkaa Rio de Janeirosta, jossa vierailemme kuuluisilla maisemapaikoilla sokeritoppavuorella ja odottelemme miljoonakaupungin valojen syttymistä Corcovadon huipulla. 

Varsinaisena pääkohteena retkeilemme monipuolisesti Pantanalissa - maailman suurimmalla kosteikkoalueella ja maailmanperintöalueella. Pantanal on tunnettu rikkaasta eläimistöstään, ja syyskuun loppuun saakka jatkuvan kuivan kauden aikana luontomatkailijaa hellitään suurilla eläintiheyksillä. Kosteikko on tuolloin kuihtunut pieniksi lampareiksi, jotka houkuttelevat savannimaisten tasankojen lintuja ja nisäkkäitä. Ja itse lammet ovat Pantanalin tunnuseläinten, kapybadojen ja kaimaanien tyyssijoja. 

Retkemme vie aina Pantanalin sydänmaille saakka, joka on viime vuosina tullut kuuluisaksi jaguaarien kohtaamisista. Maailmassa ei toistaiseksi ole toista paikkaa, jossa viidakon suurta kissapetoa olisi mahdollisuus tavata lähes päivittäin. Jaguaaria etsitään jokivenesafareilla; halukkailla on mahdollisuus viettää aamusta iltaan venesafareilla ja monesti karsivällisyys palkitaan. Viime matkalla pääsimme kohtaamaan jokivarresta seitsemän jaguaaria!

Kolmantena pääkohteena tutustumme monipuolisesti Iguassun putouksiin. Trooppisten sademetsien keskeltä löytyy yli 270 massiivista vesiputousta - ehdottomasti maailman kaunein vesiputousten paratiisi. Vietämme aikaa majoittuen sekä Argentiinan että Brasilian puolelle. Argentiinan puolella retkeilemme kuin satumetsässä, jossa pienemmät vesiputoukset jylisevät tuon tuosta viidakkopolun vierellä. Brasiliassa taasen olemme suurimpien pääputousten juurella, jossa voimme tutustua myös vesiputousten takana pesivien kuohukiitäjien elämään. Kuohukiitäjät menevät kotipesälle aina kirjaimellisesti "suihkun kautta". 


Ohjelmarunko:


La 25.8.2018
Iltalento Euroopan kautta Rio de Janeiroon.

Su 26.8.2018
Saapuminen aamulla Rio de Janeiroon. Majoittuminen hotelliimme kuuluisan Copacabanan varrella. Iltapäivällä nousemme Corcovadon Kristus-patsaalle odottelemaan kaupungin valojen syttymistä. 

Ma 27.8.2018
Aamuretki Rion nähtävyyksien parissa. Aamulla tutustumme nähtävyyksiin Sokeritoppavuorelta ja tutustumme muihin kaupungin nähtävyyksiin. 

Ti 28.8.2018
Aamupäivällä lennämme maan länsiosiin Cuiaban kaupunkiin ja jatkamme vielä suoraan Pantanalin pohjoisosissa olevalle luontomatkailutilalle. 

Ke 29.8.2018
Retkeilyä Pantanalin kosteikolla ja maailmanperintöalueella. Muun muassa veneretki läheiselle kosteikolle. Myös suoraan pihapiirissä voimme seurata muun muassa hyasinttiaroja ja kuningastukaaneja. 

To 30.8.2018
Tutustuminen Transpantaneira-tien varren kosteikkoihin, siirtyminen Pantanalin sydänmaille Porto Jofreen. Majoittuminen Porto Jofre -hotelliin.

Pe 31.9.2018
Täysi jaguaarisafaripäivä Cuiaba-joella ja sen sivuhaaroilla. Safarit yksilöllisillä safariveneillä. 

La 1.9.2018
Toinen täysi jaguaarisafaripäivä Cuiaba-joella ja sen sivuhaaroilla. Vuonna 2015 parhaana safaripäivänä kohtasimme jaguaarin seitsemän eri kertaa! 

Su 2.9.2018
Vapaan aamupäivän jälkeen vietämme iltapäivän Transpantaneiran varrella pysähdellen ja illaksi saavumme Pousu Alegren lodgelle. 

Ma 3.9.2018
Täysi retkipäivä Pantanalissa. 

Ti 4.9.2018
Iltapäivällä palaamme Pantanalilta takaisin Cuiabaan ja Sao Paoloon. 

Ke 5.9.2018
Aamupäivällä suora lento Iguassun putouksille. Aloitamme iltapäivällä tutustumisen maailman upeimpiin putouksiin Argentiinan Iguassulta. Majoittuminen Loi Suites. 

To 6.9.2018
Täysi retkipäivä Iguassun 270 putouksen ihmemaassa Argentiinan puolella. 

Pe 7.9.2018
Aamulla lähdemme kohti Brasilian puolen putouksia. Mahdollisuus helikopterilentoon ja vierailu kiehtovassa lintupuistossa. Majoittuminen puiston sisällä Das Cataratas -hotelliin. Iltaretki Brasilian putouksilla. 

La 8.9.2016
Aamupäivällä kotimatkamme alkaa Sao Paolon kautta Suomeen.

Su 9.9.2016
Saapuminen Helsinkiin itapäivällä. 

* Voit varata kauttamme myös matkan alkuun lisäpäiviä Rio de Janeirossa tai matkan loppuun lisäpäiviä Iguassulla. 

Ilmoittaudu mukaan: info@kuvausmatkat.fi

 
Tutustu aikaisempaan Matkaohjelmaan (PDF): 
Brasilian Pantanal, Iguassu & Rio. 
25.8.-9.9.2018

 
 

Suomen Kuvausmatkat Oy on rekisteröity valmismatkojen järjestäjä, Rekisteröintitunnus: 46/12/Mj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätiedot: info@kuvausmatkat.fi - puh. 0400 191 348 
 
 


  Jaguaari viettää siestaa joen rantapenkereellä. Kuva: Jouni Klinga


   Käärmekaula kuivattelee siipiään aamu-auringossa. Jouni Klinga
 


   Iguassun putouksia Brasilian puolelta. Kuva: Jouni Klinga. 


   Iguassun putouksia Argentiinan puolella. Yhteensä kansallispuistojen alueella on yli 270 massiivista vesiputousta. Kuva: Jouni Klinga. 


  Kaimaani jokivarressa. Kuva: Jouni Klinga

 

backtotop